REJSEGUIDE TIL CHANIA KRETA

rejseguide til Agia Marina, Kreta, restaurant mitsos

Vores co-founder Pernille har været på en ægte charterrejse med rejseselskab og hele molevitten til Kreta. Her boede hun på det såkaldte “charterstreet” hvor alle charterhotellerne ligger på rad og række og alt udadtil giver en kuldegysninger, hvis man egentlig ikke er så meget til den slags.

Strandene er fantastiske, og det var dejligt med en let og simpel rejse, så hun vil prøve at give sine anbefalinger til spisesteder og biludlejning samt steder at køre hen, så man ikke går galt i byen i området spækket med charterturisme.

Da vi er i et middelhavsområde, hvor der er hav hele vejen omkring øen, vil hendes primære anbefalinger være spisesteder med seafood. Følg med for Pernilles tips til Kreta!

rejseguide til Agia Marina, Kreta, Santa Marina Plaza Beach hotel
Rejseguide til kreta, Alfa draft beer
rejseguide til Agia Marina, Kreta, Santa Marina Plaza Beach hotel

Hvor skal man bo, når man besøger Agia Marina på Kreta?

Jeg har været i Agia Marina to gange og begge gange har jeg booket en afbudsrejse gennem Apollo Rejser. For at undgå at blive skuffet, leder jeg specifikt altid kun efter 4-stjernede hoteller, når jeg booker udlandsrejser. Den ene gang boede vi på Amalthia Beach Resort – super fint hotel, men med minimal havudsigt og man skulle betale 10€ om dagen for at ligge nede ved stranden.

Denne gang boede vi på Santa Marina Plaza Beach Hotel (Giannoulis). Det var et rigtig fint hotel med den fineste udsigt udover havet fra altanen. Morgenmaden var ikke noget at råbe hurra for, men til gengæld var der fine faciliteter på området og gratis liggestole ved stranden.

Hvor skal man spise i området?

I området er der virkelig mange turistfælder at falde i, når man skal ud at spise, men jeg synes nu, at vi fandt nogle okay restauranter – vi har dog kun bestilt traditionelle appetizers og seafood, så ingen kødretter.

Vores absolutte yndlingssted er klart Mitsos – god service, hyggelig traditionel indretning og skøn seafood.

Udover Mitsos (Billede 3+4) vil jeg anbefale Palirria Taverna (2), The Olive Tree (1), Limanaki og Sebastian.

rejseguide til Agia Marina, Kreta, Grillet frisk fisk på The Olive Tree
rejseguide til Agia Marina, Kreta, sea food restaurant
rejseguide til Agia Marina, Kreta, restaurant mitsos
Rejseguide Agia Marina, Mitsos restaurant sea food

Hvad kan man ellers lave på øen? 

Alle de gange jeg har været på Kreta har det blæst en del nogle dage, men heldigvis er der et utal af biludlejninger, så man kan leje en bil og tage på roadtrip rundt på øen.

Vi lejede en bil gennem Euromotor Car rental  for 40€ pr dag. Det er nemt, hurtigt og rimelig billigt at leje en lille bil her. Intet depositum og skjulte gebyrer.

Vi kørte langs kysten vestpå og ud på den ene tange til Arfrata Beach – en hyggelig skjult stenstrand med en lille restaurant. Derefter kørte vi ned til Falasarna Beach – en bred sandstrand med azurblåt vand. Senere kørte vi til Tiny Beach, Pink Sand og spiste frokost på en lille lokal restaurant – Alikia.

Dagen efter kørte vi gennem bjergene på den fineste tur ned til Elafonissi Beach – en ægte instagramstrand med folk, der poserer alle vegne, men ude i horisonten ligger nogle sandklitter, og her finder man Elafonissi Wild Beach, som ligger et sted hvor alle ikke lige opdager det. Her er stadig en del mennesker, men ikke som på den anden side af klitterne.

På vejen hjem kørte vi igennem en fin lille by, hvor vi spiste på en lille bjergrestaurant, Oinohoos Topolia, med den smukkeste udsigt.

Afrata Beach, Rejseguide til Kreta, Agia Marina, Chania
Rejseguide Kreta chania Agia Marina Roadtrip
Elafonissi Wild Beach rejseguide til kreta Chania og Agia Maria

Vi håber, at Pernilles lille guide til Agia Marina, Kreta kan bruges til inspiration!

Se alle vores rejseguides til hele verden her.

Palette26 xxx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Join ventelisten Informer mig når dette produkt igen er tilbage på lager. Skriv venligst en valid e-mail nedenfor.