REJSEGUIDE TIL POZNAN, POLEN

Vi har teamet up med Iga Kosicka fra Iga Illustrations for at give dig en guide til Poznan i Polen, hvor hun er født og opvokset. Følg med her for at få Igas bedste tips til byen <3

Hvorfor besøge Poznan, Polen? Poznan er på størrelse med byen Aarhus, så det er en god by at besøge i en weekend. Byen er et godt eksempel på den perfekte kombination af gammel arkitektur og postkommunistiske detaljer. Kulturmæssigt vil jeg mene, at Poznan er den mest livlige by i Polen. Det er en af de ældste og hyggeligste byer i Polen, som ikke er så travlt som Warszawa. Poznan har det hele: charmerende husfacader, tidlig middelalderlig arkitektur, renæssancens smalle gader i den gamle bydel og smukke parker. Samtidig er byen godt forbundet til andre dele af Polen – der er for eksempel 2,5 time til Warszawa. Det tager også mindre end 3 timer at komme dertil fra Berlin.

Hvor skal man bo? Poznan er en kompakt by, så alt er tæt på. Jeg vil anbefale at bo i byens centrum, men ikke i den gamle bydel, hvor der er meget larm om natten.

Kwiaciarnia Bistro

Taczaka20

Zen On

Hvor skal man tage på café? Jeg anbefaler de følgende steder, som serverer frokost samt god kaffe og kage:

Kwiaciarnia Bistro

Trzecia Kawa

Taczaka 20 

Zen On 

Stragan Kawiarnia

Hvad skal man ellers lave i byen? Jeg synes man skal tage til “Okraglak”- et tidligere stormagasin, som er et symbol på den modernistiske arkitektur i Poznan. Derudover anbefaler jeg Muzeum Narodowe w Poznaniuhvor man lige nu kan se en udstilling af Wilhelm Hamershøj og af mange polske kunstnere. Et andet anbefalelsesværdigt museum er Porta Poznania, hvor man på en moderne måde kan lære om begyndelsen af den polske stat og katedraløen.

Porta Poznania

Muzeum Narodowe

Okraglak

Hvordan kommer man rundt i byen? Du kan nemt pendle med sporvogn, bare husk om at købe en weekendbillet eller en 24-timersbillet. 

Har du andre lokale tips? En god mulighed er at tage til frisør. Jeg kan virkelig anbefale Nów – virkelig dygtige frisører, som har forvandlet et gammelt lager til et fantastisk studio.

Vi håber, at du kunne bruge vores lille guide til noget! Tak til Iga for de gode tips – du kan finde hendes Instagramprofil her, hvis du ønsker at kigge nærmere på hendes univers <3

Vi opdaterer løbende siden med rejseguides, find dem her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Join ventelisten Informer mig når dette produkt igen er tilbage på lager. Skriv venligst en valid e-mail nedenfor.

No fields found, please go to settings & save/reset fields